Patrate cu lamaie - Din bucatarie, cu pasiune

marți, 25 octombrie 2011

Patrate cu lamaie

Un dulce răcoritor, un desert simplu si aromat. Pătrăţelele cu lămaie sunt combinatia ideală de crocant si cremos, de dulce si acrisor.



Cum se face:

Pentru stratul de baza:
- 125 g unt moale, la temperatura camerei
- 100 g zahăr
- 200 g făină
- esenţa de vanilie

Pentru cel de-al doilea strat:
- 4 ouă
- 4 linguri făină
- 125 ml lapte
- 2 lămai

Avem nevoie de: 

Bateţi untul cu zahărul si vanilia pană se face spumă. Încorporati făina pană obtineţi un aluat potrivit de tare. Într-o tavă de 20x30 cm, puneţi hartie de copt si întindeţi uniform aluatul - eu l-am întins cu mana, direct în tavă. Coaceţi în cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 10-15 minute sau pană devine auriu pe margini. Scoateţi tava din cuptor si daţi-o deoparte pană se raceste.



Între timp pregătiţi cel de-al doilea strat. Bateţi ouăle cu zahărul pană ce acesta se dizolvă si se albesc.Adăugaţi făina, laptele, coaja si zeama de la cele doua lămai si amestecaţi pană la omogenizare.


Turnaţi compoziţia peste primul strat in tavă si băgaţi din nou la cuptor. Compoziţia de deasupra este destul de lichida, nu vă speriaţi, asa trebuie să fie. Coaceţi timp de 25-30 minute sau pană se încheagă si stratul de deasupra.
Scoateţi tava din cuptor si lăsaţi sa se răcească complet. Tăiaţi în pătrate si serviţi pudrata cu zahăr.




Bon appetit!

6 comentarii:

  1. Suna si arata bine, insa ar trebui sa renunti la coaja de citrice. Nu este comestibila, pentru ca este tratata cu substante chimice de suprafata pentru a proteja fructele pe parcursul transportului si depozitarii

    RăspundețiȘtergere
  2. E spalata si frecata coaja aia cat am putut, eu asa am ales sa fac, daca doresti poti face fara coaja de lamaie. Cu drag,

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumesc "Anonim", ar trebui sa incerci s-o faci e foarte simpla si aromata

    RăspundețiȘtergere
  4. Mie imi place coaja de lamaie sau portocala, rasa, presarata in compozitia prajiturilor, budincilor sau in laptele cu fidea. Imi aminteste de copilarie, cand nu era atat de (sau nu stiam noi) "periculoasa" pentru organism.

    Daca s-au inventat ingrasaminte care sunt nocive pentru om, sa se inventeze si neutralizanti, sa ne bucuram din nou de cojile fructelor si legumelor.

    Pana atunci, as risca presarand o lingurita de coaja de lamaie/portocala rasa si frecata cu zahar, asa de moft si sa reinvii amintiri.

    ;)

    Urmarim retele tale cu interes si asteptam episodul urmator.

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Instagram