Patrate cu lamaie - Din bucataria lui Micky

marți, 25 octombrie 2011

Patrate cu lamaie

Un dulce răcoritor, un desert simplu si aromat. Pătrăţelele cu lămaie sunt combinatia ideală de crocant si cremos, de dulce si acrisor.



Cum se face:

Pentru stratul de baza:
- 125 g unt moale, la temperatura camerei
- 100 g zahăr
- 200 g făină
- esenţa de vanilie

Pentru cel de-al doilea strat:
- 4 ouă
- 4 linguri făină
- 125 ml lapte
- 2 lămai

Avem nevoie de: 

Bateţi untul cu zahărul si vanilia pană se face spumă. Încorporati făina pană obtineţi un aluat potrivit de tare. Într-o tavă de 20x30 cm, puneţi hartie de copt si întindeţi uniform aluatul - eu l-am întins cu mana, direct în tavă. Coaceţi în cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 10-15 minute sau pană devine auriu pe margini. Scoateţi tava din cuptor si daţi-o deoparte pană se raceste.



Între timp pregătiţi cel de-al doilea strat. Bateţi ouăle cu zahărul pană ce acesta se dizolvă si se albesc.Adăugaţi făina, laptele, coaja si zeama de la cele doua lămai si amestecaţi pană la omogenizare.


Turnaţi compoziţia peste primul strat in tavă si băgaţi din nou la cuptor. Compoziţia de deasupra este destul de lichida, nu vă speriaţi, asa trebuie să fie. Coaceţi timp de 25-30 minute sau pană se încheagă si stratul de deasupra.
Scoateţi tava din cuptor si lăsaţi sa se răcească complet. Tăiaţi în pătrate si serviţi pudrata cu zahăr.




Bon appetit!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Instagram