Verrine Foret Noire - Din bucatarie, cu pasiune

duminică, 23 octombrie 2011

Verrine Foret Noire

Trebuia sa raspund unei provocari si sa deschid sesiunea de dulce pe blog cu ceva deosebit. Asa ca am ridicat mingea la fileu si am facut "Verrine Foret Noire".  Pentru cei cu pofte de frisca, fructe, tort ... la pahar de vin rosu.

Conceptul de "verrine" vine din Franta si trebuie sa intruneasca anumite aspecte:
- straturile sa fie de texturi, gusturi si culori contrastante ... cu cat mai multe cu atat mai deosebit arata.
- sa fie servite in pahare transparente, fie cu picior sau nu
- sa fie servite reci sau la temperatura camerei.
Acestea pot fi atat dulci cat si sarate, budinci, creme sau salate, asezate frumos si cat mai apetisant. Limita nu este data decat de gustul si imaginatia fiecaruia.

Deci sa trecem la fapte:

Ingrediente:

Pentru blatul de ciocolata:
- 100 g faina
- 150 g unt topit
- 6 ouă
- 200 g zahăr
- 50 g cacao
Pentru stratul cremos:
- 250 ml friscă lichida
- 1 lingură de zahăr
- esenţa vanilie
Pentru stratul cu fructe:
- 200 g visine congelate/proaspete fără samburi
- 100 g zahăr

Preparare:
Cerneţi făina si cacaua si dati deoparte. Bateţi ouăle cu zahărul pană se îngroasă si se albesc. Adăugati vanilia, apoi amestecand continuu încorporati amestecul de făina si cacao.Apoi adăugati si untul topit si omogenizati bine.

Preincalziti cuptorul si coaceti compozitia intr-o tava timp de 20 min,pana cand trece testul cu scobitoarea. Lasati sa se raceasca 5 min in tava apoi scoateti pe un gratar si raciti complet.
Pentru crema bateti frisca cu zaharul pana cand face varfuri, apoi dati la frigider 30 min.



Pentru amestecul de visine,puneti visinile si zaharul intr-o craticioara la foc mic si lasati sa fiarba pana se inmoaie si amestecul se ingroasa usor.

Blatul racit rupeti-l si faceti-l firimituri chiar daca va doare sufletul de ce blat frumos este ...


Pentru montaj : puneti pe fundul fiecarui pahar un pic din amestecul de visine, apoi blatul faramitat, apoi un strat de frisca. Continuati tot asa pana umpleti paharul, ultimul rand fiind de frisca. Decoraţi cu ciocolată rasă sau visine si dati la rece pană în momentul servirii.

Bon appetit!


4 comentarii:

  1. Dupa ce am vizionat pozele si am parcurs si reteta, nu pot sa zic decat ca imi ploua in gura! Rau!

    RăspundețiȘtergere
  2. Waw cu ce bunatate m-ai intimpinat aici....
    Delicioasa !Si buna de pus la ...retete ce urmeaza a fi facute.
    Imi place ce am gasit la tine, iti doresc sa ajungi cat mai repede la ...1000 retete ademenitoare ! Bafta !
    Te tzuc cu drag Micky, mai ales ca avem aceeasi culoare preferata...

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumesc frumos Sidy, ma bucur tare mult ca iti place! Si multumesc inca odata de incurajari.

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Instagram