Muffins cu rom si ananas - Din bucatarie, cu pasiune

marți, 15 noiembrie 2011

Muffins cu rom si ananas

Ador ananasul! Si ador aroma de rom! Iar daca amesteci aroma delicata de ananas galben si exotic cu gustul puternic si tare de rom iese o adevarata nebunie. 

Niste prajiturele aromate, pufoase si moi.



Si cum aveam o dispozitie nebunatica si indragostita (si sincer nu prea mai aveam timp sa fac forme micute) am pus o parte din compozitie si intr-o forma de inimioara. 




Ingrediente:
- 400 g faina
- 200 g zahar
- 2 oua
- 1 cutie ananas in sirop
- 2 linguri rom
- 200 ml lapte
- 100 g unt
- 1 praf de copt


Preparare:

Intr-un castron amestecati faina, zaharul si praful de copt. Separat scurgeti bucatile de ananas si taiati-le bucatele mici.


Din compotul de ananas dati deoparte100 ml pe care ii amestecati cu cele 2 linguri de rom. Intr-un castron bateti 2 oua cu laptele si adaugati apoi untul topit. Amestecati bine.


Adaugati compozitia de oua, lapte si oua cu faina, zaharul, praful de copt. Incorporati apoi si romul si siropul de ananas.


Dupa ce s-a omogenizat compozitia adaugati si bucatile de ananas.


Incalziti cuptorul la 180 grade. Puneti in forme unse sau tapetate cu hartiute de copt. Umpleti cam 2/3 din forme deoarece vor creste la copt.


V-am spus ca eu am pus si in forma intinsa, deoarece era tarziu si mai trebuia sa si dorm. De obicei eu fac prajituri incepand cu 9 seara, dupa ce ajung acasa si ma apuca inspiratia si cheful de cuptor incins ...


Coaceti timp de 25 minute apoi scoateti din forme si raciti.


Serviti pudrate cu zahar, sau le puteti lasa ca atare daca doriti. 


Bon appetit!

10 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Instagram