"Diamante" cu cafea si piper - Din bucataria lui Micky

sâmbătă, 24 decembrie 2011

"Diamante" cu cafea si piper


Stiu, ma rasfat ... cu niste fursecuri cu gust intens de cacao, cafea si cu un strop de piper, suficient cat sa-l simti si sa zici: Wooooooow!!! Doar e Craciunul si meritam toate un pic de rasfat. Cu aceasta reteta particip la provocarea Brandusei Dulce Romanie
 - prajiturele de Craciun.

Asa ca de Craciun va fac cadou tuturor niste diamante dulci si va urez Sarbatori pline de caldura si fericire!



Ingrediente:

- 200 g faina
- 40 g cacao 
- 1/4 lingurita piper
- 1 lingura si jumatate cafea solubila (ness)
- 1/2 lingurita scortisoara
- 170 g unt la temperatura camerei
- 100 g zahar
- 1 ou mare 
- 1 lingurita esenta vanilie 

Preparare: 

Amestecati intr-un vas faina, cacaua, piperul, cafeaua si scortisoara. Dati deoparte. Separat, bateti spuma untul cu zaharul aprox 3 minute. Adaugati oul si vanilia si amestecati inca 1 minut.

Adaugati amestecul de unt peste cel cu faina si cacao si omogenizati.

Dati aluatului forma de sul, puneti-l in folie si dati la frigider pentru cel putin o ora.

Scoateti de la rece si ati ruloul prin zahar ca sa cream efectul de diamant stralucitor. 

Taiati in rondele cam de 1/2 cm si asezati intr-o tava usor distantate.Presarati cu piper macinat inainte sa dati la cuptor. Atentie sa nu puneti foarte mult. 

Coaceti fursecurile la focpotrivit timp de aprox 10 minute. Scoateti din tava si raciti.
Sunt absolut delicioase si cam nerecomdate copiilor datorita cafelei, insa clar fac senzatie. 

 Sursa de inspiratie
Bon appetit!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Instagram