Prajitura cu mere "Marie-Helene" / Marie Helene's Apple Cake - Din bucatarie, cu pasiune

vineri, 29 iunie 2012

Prajitura cu mere "Marie-Helene" / Marie Helene's Apple Cake

Please scroll down for recipe in English!

Se intampla destul de des ca pofticiosii mei de acasa sa vrea ceva dulce. La intrebarea mea, logica de altfel, cand ar vrea, raspunsul inevitabil este "Pai nu ai tu ceva deja facut, pe acolo?" Nu, nu am intotdeauna, iar rabdarea nu e punctul forte al familiei mele. 
Asa ca rascolind prin retete si prin ingredientele din casa am prestat rapid o prajitura cu mere, usoara si foarte rapida. De gust nu mai zic nimic ...


Ingrediente:

- 3/4 cana de faina
- 3/4 lingurita praf de copt
- un praf de sare
- 4 mere mari
- 2 oua mari
- 3/4 cana de zahar
- 3 linguri de rom
- vanilie
- 100 g unt, topit si racit 

Preparare

Incalziti cuptorul la foc potrivit. Ungeti o forma rotunda de aprox 24 cm, sau puneti hartie de copt. Amestecati faina, praful de copt şi sarea împreună într-un castron. Curatati merele de coaja si taiati-le cuburi potrivite (nu prea mici) Într-un bol bateti ouăle spuma. Incorporati zahărul şi amestecati pana se omogenizeaza. Adaugati romul si vanilia, apoi jumatate din amestecul de faina. Atunci când este încorporat adaugati jumatate din untul topit, urmat de amestecul de faina ramas si unt. Adaugati si bucatile de mere amestecand cu o spatula sau lingura.  


Turnati aluatul in tava pregatita, niveland sa fie cat mai neteda suprafata. Coaceti 40-50 de minute, pana cand devine aurie si trece testul cu scobitoarea. Scoateti din tava când prăjitura este complet răcitaPudrati cu zahar daca doriti.






Recipe in English!

It happens quite often that my boys crave for something sweet When I ask them when, the answer inevitably is "Well you have not already done something in there?" No, I don't always have something sweet in the oven, and patience is not something that they have. So I picked through recipes and the ingredients in the pantry and provided them a quick apple cake.

Ingredients:

- 3/4 cup all-purpose flour
- 3/4 teaspoon baking powder
- Pinch of salt
- 4 large apples 
- 2 large eggs
-n 3/4 cup sugar
- 3 tablespoons dark rum
- vanilla
- 100 g butter, melted and cooled

Preparation:

Preheat the oven to 350 degrees F and center a rack in the oven. Butter an 8 inch springform pan. Set aside.
Whisk the flour, baking powder, and salt together in a small bowl. Peel the apples, cut them in half, and remove the cores. Cut the apples into 1 to 2 inch chunks. In a medium bowl, beat the eggs with a whisk until foamy. Pour in the sugar and whisk until smooth. Whisk in the rum and vanilla. Whisk in half of the flour mixture, when it's incorporated, add half of the melted butter, followed by the remaining flour mixture and butter. Mix in between additions so you have a smooth, thick batter. Fold in the apples with a spatula. Pour batter into prepared pan. Spread with spatula so the batter is somewhat even. Slide the pan in the oven and bake 40-50 minutes, or until the top of the cake is golden brown and a knife inserted in the center comes out clean. Transfer to a cooling rack and cool the cake completely. Run a knife around the edges of the cake and remove from the pan.  Dust with confectioner's sugar if desired.



Source: Dorie Greenspan "Around my french table"

Daca va plac retetele mele nu uitati sa dati like paginii de Facebook pentru a fi la curent cu noutatile si postarile de pe blog. 
Bon appetit!

4 comentarii:

  1. ar trebui sa se numeasca "Carmen" :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Minunat arata si despre gust...ce sa mai spun?Prajiturile cu frunte sunt preferatele mele.
    Asa ca maine am sa fac si eu un Crumble cu mere si mure....ca m-ai provocat !
    Weekend minunat sa ai !
    Te tzuc !

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Instagram