joi, 13 septembrie 2012

Tarta cu rosii si feta in crusta cu usturoi si busuioc

A fost o intreaga lupta la noi in casa ca sa apuc sa pozez tarta asta. A fost atat de buuuna!!! Are un blat foarte fraged si aromat ce se imbina de minune cu gustul de branza feta si busuioc.Data viitoare va trebui sa dublez cantitatile ca sa apuc si eu sa ma satur!



Ingrediente: 

Pentru blat:
- cateva frunze proaspete de busuioc 
- 1 catel de usturoi 
- 1 1/4 cana faina
- un praf de sare 
- 110 g unt
- 4-5 linguri de apa foarte rece

Pentru umplutura:
- 200 g branza feta
- 2 rosii mari taiate felii rotunde
- sare, piper
- 1 lingura ulei de masline

Preparare

Tocati frunzele de busuioc si usturoiul cat mai fin sau dati-le la blender sau robot . Ideea e ca amestecul sa fie cat mai fin.Adaugati faina, sarea, untul rece taiat cubulete. Amestecul ar trebui sa arateca niste firmituri. Adaugati apoi apa rece cat sa lege compozitia. Formati o minge, acoperiti-o cu folie si dati la frigider cam 50 minute minim. 
Asezati aluatul apoi intr-o forma de tarta. Presarati branza feta faramitata, apoi asezati feliile de rosii deasupra. Puneti sare si piper proaspat macinat si stropiti cu ulei de masline.


Coaceti la cuptorul preincalzit timp de aproximativ 30 minute. Scoateti din cuptor si asteptati macar 5 minute inainte sa o taiati.



Bon appetit!

12 comentarii:

  1. Aseara ma gandeam sa fac o painica cu umplutura de branza, dar nu stiam exact cu ce sa o combin, deci aceasta reteta vine la fix! Felicitari, felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  2. Suna tare bine! E combinatia mea preferata!

    RăspundețiȘtergere
  3. pai daca eram si eu prin zona, sigur nu mai apucai s-o pozezi!

    RăspundețiȘtergere
  4. Si eu care credeam ca am mai prins macar o bucatica.Tura viitoare fa una maaaare.
    Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  5. Da sa fie mareeee,ca ma inscriu si eu pe lista alaturi de DiaMar.
    O zi frumoasa!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc de vizita Mirela. O zi frumoasa si tie!

      Ștergere

Print

Etichete

Alb si negru (1) aluaturi (11) Aluaturi dulci si pufoase (17) ananas (2) aperitive (27) ardei (2) avocado (1) banane (7) bauturi (5) Biscuiti si fursecuri (19) bomboane (1) branza dulce (5) brownie (1) Bucatar Curajos (22) budinca (1) bulgur (1) busuioc (5) cacao (2) cafea (6) calatorii (1) capsuni (6) caramel (1) cartofi (10) Checuri (10) cheesecake (2) ciocolata (19) cirese (1) ciuperci (3) Clatite (7) coacaze (1) cocos (4) desert (128) dovleac (3) dovlecel (8) Dukan (4) Dulcete si gemuri (2) Dulciuri diverse (2) fara gluten (3) fara lactoza (2) feta (1) flori (2) fructe de padure (2) Ganduri diverse (9) gogosi (7) gogosi si alte dulciuri la tigaie (9) Gradina mea de la curte (5) gratar (1) gris (3) gustare (29) In camara (1) inghetate (2) lamaie (12) legume (11) mac (1) maioneza (1) mancare (34) mascarpone (7) mazare (1) menta (6) mere (15) mic dejun (32) microunde (1) miere (1) morcov (3) muffins si cupcakes (5) napolitane (1) naut (1) negresa (2) nuca (7) nutella (1) omleta (1) orez (4) oua (2) ovaz (2) paine (8) Paine si aluaturi sarate (17) paste (7) patrunjel (1) pepene rosu (1) pere (2) piersici (2) pizza (1) portocale (7) prajituri (34) Prajituri cu fructe (16) Preparate cu carne de porc (2) Preparate cu peste (3) Preparate de post (17) prune (4) pui (16) raw (1) retete de Craciu (2) retete de sarbatori (2) retete dietetice (5) retete frantuzesti (4) retete unguresti (1) ricotta (1) rosii (3) rulade (2) salate (26) scortisoara (12) sfecla (1) spanac (5) stafide (1) struguri (2) Supe si ciorbe (3) Tarte si placinte (15) tiramisu (1) ton (1) torturi (9) trandafiri (1) trucuri si idei (2) unt de arahide (1) varza (1) Virtual Hug (1) visine (2) wordless wednesday (5) zmeura (1)