Clatite de ciocolata - Din bucatarie, cu pasiune

luni, 20 mai 2013

Clatite de ciocolata

Meritul pentru aceste delicii ciocolatoase ii revine Elenei cu a a sa reteta de clatite de ciocolata pe de o parte, iar pe de alta parte trebuie sa ii multumesc Amei cea care a initiat proiectul Bucatar Curajos. S-au imprietenit e minune cu capsunile proaspat culese din gradina, cui nu i-ar placea capsunile si ciocolata?



Ingrediente: 
- 250 ml lapte 
- 2 oua mari 
- 1 cub de unt (cam 25 g)
- 60 g ciocolata 55% cacao 
- 150 g faina
- 50 g zahar
- ulei pentru uns tigaia 

Preparare

Intr-o craticioara puneti laptele cu untul la incalzit si adaugati apoi ciocolaa rasa. Aveti grija sa nu fiarba amestecul. Cand s-a topit ciocolata, dati deoparte si lasati sa se raceasca. Intre timp bateti cu mixerul ouale cu zaharul pana se dizolva, apoi adaugati faina si omogenizati.  Cand s-a racit compozitia de ciocolata turnati-o peste cea cu faina si amestecati bine pana ce nu mai aveti cocoloase. Lasati compozitia de clatite sa se odihneasca cam 20 minute sa se activeze glutenul. 
Incalziti o tigaie pe foc mediu si ungeti-o cu foarte putin ulei. Cu un polonic puneti clatitele in tigaie, inclinand-o sa se intinda uniform. Coaceti cam 30 sec pe o parte, apoi intoarceti si mai lasati cam 10-15 secunde si pe cealalta parte. Scoateti si raciti. 
Le puteti umple cu ce doriti, cu frisca, ciocolata, fructe sau dulceturi. Sunt delicioase si usor de facut. 


Daca va plac retetele mele nu uitati sa dati like paginii de Facebook pentru a fi la curent cu noutatile si postarile de pe blog. 

Bon appetit!

3 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Instagram