Gogosi pufoase - Din bucataria lui Micky

miercuri, 22 mai 2013

Gogosi pufoase

Pe caldura asta parca nu avem chef intotdeauna sa pornim cuptorul. Dar ce facem cu pofta de dulce? Facem gogosi : pufoase rau, bune de se topesc in gura, din acelea de te manjesti pe toata fata cu zahar pudra si nu conteaza. Gogosi din care nu te poti opri din mancat pana nu se termina toate. 
Reteta am preluat-o de la Mihaela (blogul Mica's blog) si face parte din seria provocarilor secrete initiate de Ama si organizata luna aceasta de Nicol.


Ingrediente: 

- 500 g faina 000
- 25 g drojdie proaspata 
- 25 g unt
- 25 ml ulei 
- 200 ml lapte 
- 1 ou 
- 3 linguri zahar 
- coaja rasa de la 1/2 lamaie
- zahar pudra 
- ulei pentru prajit 

Preparare

Incalziti laptele cat sa fie caldut nu fierbinte. Dizolvati drojdia in 100 ml lapte impreuna cu o lingurita de zahar si lasati la loc ferit de curenti de aer timp de aprox 15 minute. 

Intr-un vas cerneti faina si puneti in mijloc restul de lapte caldut impreuna cu untul topit (sa nu fie fierbinte), uleiul, zaharul, oul (la temperatura camerei), zaharul si coaja de lamaie. 

Adaugati si drojdia si framantati pana obtineti un aluat elastic ce nu se lipeste de mana. Acoperiti cu un servet si lasati-l la crescut timp de o ora. 

Cand a crescut intindeti in foaie de aproximativ 1.5 - 2 cm si decupati gogosile cu ajutorul unui pahar. 

Resturile ramase adunati-le si repetati operatia pana terminati tot aluatul. Mai lasati-le la crescut inca 40 minute, apoi prajiti-le in baie de ulei, la foc mediu, intorcandu-le la jumatatea coacerii. 


Scoateti pe un servet de bucatarie si pudrati cu zahar.




Si pentru ca este o reteta cu drojdie o trimit la Yeastpotting!

Daca va plac retetele mele nu uitati sa dati like paginii de Facebook pentru a fi la curent cu noutatile si postarile de pe blog. 

Alte retete de gogosi:


Bon appetit!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Instagram