Tort de biscuiti cu ciocolata - Din bucatarie, cu pasiune

marți, 3 septembrie 2013

Tort de biscuiti cu ciocolata

Puteam sa fac un tort cu sapte feluri de creme complicate si tot nu avea succesul acestuia de fata. Eram intr-o mare agitatie sa organizez o masa festiva cu multe aperitive (deh, sa impresionam musafirii fitosi, nu?) si nu prea aveam timp de dulciuri complicate. Si atunci m-a trasnit: fac un tort de biscuiti. Si recunosc ca a fost prima data. Ma rog, mai stiam eu din copilariile mele tortul acela cu straturi de biscuiti inmuiati si creme pe baza de lapte, dar asta e cu totul alta treaba. Are un gust asa de ciocolatos tortul asta, ca imi vine dupa ce termin de scris reteta sa ma apuc de altul. Obligatoriu trebuie sa-l incercati! V-am spus ca se face foarte repede? Mai mult trebuie sa asteptati sa stea la frigider. Dar merita, parol!

tort de biscuiti

Ingrediente: 

- 500 g biscuiti simpli tip Petit Beurre 
- 250 ml lapte
- 50 g cacao 
- 100 g ciocolata min 60% cacao
- esenta de rom
- 100 g unt
- 50 g stafide (sau nuci)
- 70 g zahar pudra



tort de biscuiti

Preparare

Frecati untul la temperatura camerei impreuna cu zaharul pudra pana devine spumos.Topiti ciocolata rupta bucatele fie la microunde cateva minute, fie la bain marie intr-o craticioara. Separat rupeti biscuitii in bucatele mici si puneti-i intr-un castron..Adaugati peste biscuiti stafidele, cacaua, esenta de rom si ciocolata topita.Adaugati laptele treptat, putin cate putin, in functie de cat absorb biscuitii. La sfasit incorporati si untul frecat cu zaharul. Nu va faceti griji daca compozitia e moale, se va inchega la rece cand se va intari untul si biscuiti vor absorbi mai bine laptele.
Luati o forma rotunda si tapetati-o cu folie alimentara. Asezati compozitia de biscuiti si dati la rece minim 4 ore sau peste noapte. Inainte de servire rasturnati pe un platou, scoateti folia si pudrati cu cacao sau ciocolata rasa.

tort de biscuiti

Daca va plac retetele mele nu uitati sa dati like paginii de Facebook pentru a fi la curent cu noutatile si postarile de pe blog.
Bon appetit!



11 comentarii:

  1. Nu spun decat atat: am scos ingredientele pe lista de cumparaturi!
    Ai pus la fix reteta asta, if you know what I mean! :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Tocmai ma gandeam la ceva dulce, neaparat cu ciocolata si simplu pe deasupra...ai fost salvarea mea, multumesc! Te voi cita pe blog, daca o sa reusesc sa fac si vreo poza sa-l postez si eu.

    RăspundețiȘtergere
  3. Si ce bun a fost! Bine, nu la fel de bun ca al tau, dar bun!

    RăspundețiȘtergere
  4. simplu, bun si tare tare gustos, arata foarte bine

    RăspundețiȘtergere
  5. Tortul de biscuiti e intotdeauna bun! Arata bine!

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Instagram