Prajitura cu crema de gris si glazura de ciocolata - Din bucatarie, cu pasiune

vineri, 23 mai 2014

Prajitura cu crema de gris si glazura de ciocolata

Cum sa nu iti placa aceasta prajitura: blat pufos cu cacao, crema fina de unt si gris si glazura crocanta de ciocolata? Mai usor de facut decat pare si deloc costisitoare, aceasta prajitura va va cuceri cu siguranta.



Ingrediente

Pentru blat
- 7 albusuri 
- 5 galbenusuri 
- 10 linguri zahar 
- 6 linguri apa 
- 3 linguri cacao 
- 7 linguri faina 

Pentru crema
- 500 ml lapte 
- 200 g gris 
- 2 galbenusuri 
- 250 g unt 
- 200 g zahar 
- 1 lingurita extract de vanilie 

Pentru glazura
- 100 g ciocolata min 55% cacao 
- 100 g unt 



Preparare

Preincalziti cuptorul la 200 grade C si pregatiti o tava tapetata cu hartie de copt. 

Bateti galbenusurile cu zaharul pana ce compozitia devine spumoasa si deschisa la culoare. Adaugati apa, cacaua si faina si omogenizati. 


Separat bateti albusurile spuma si apoi incorporati-le cu grija la compozitia cu cacao.

Puneti compozitia pentru blat in tava si coaceti timp aproximativ 20-25 minute pana ce trece testul cu scobitoarea. Lasati blatul sa se raceasca. 

Pentru crema amestecati grisul cu galbenusurile si lapte cat sa obtineti o compozitie ca o smantana mai groasa. Restul de lapte puneti-l la fiert impreuna cu zaharul si vanilia. Cand e aproape de fierbere adaugati grisul, amestecand in continuu. 

Fierbeti la foc mic pana ce obtineti un gris cu lapte mai grosut. Lasati sa se racoreasca. 

Cand crema de gris e aproape rece adaugati untul la temperatura camerei si mixati pana ce amestecul este omogen si cremos. Intindeti crema peste blatul racit (nu scoateti blatul din tava). 

Pentru glazura topiti untul impreuna cu ciocolata si cat este inca calda intindeti-o repede peste crema de gris. 

Dati prajitura la frigider cateva ore sau peste noapte inainte sa o serviti. 



Ca sa nu patiti ca mine si sa va crape glazura de ciocolata cand o taiati (desi nu m-a deranjat deloc) folositi un cutit cu lama subtire, pe care il treceti prin apa fierbinte si il stergeti inainte de fiecare taietura.


Daca va plac retetele mele si doriti sa fiti la curent cu postarile de pe blog va puteti abona la newsletter (coltul dreapta sus) sau ma puteti urmari pe Facebook


Bon appetit!

12 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Instagram