Negresa cu glazura de cafea si cocos - Din bucatarie, cu pasiune

vineri, 6 iunie 2014

Negresa cu glazura de cafea si cocos


Daca va e frica de calorii (sau stati sa le numarati) nu va sfatuiesc sa faceti aceasta prajitura. Sau daca o faceti si mancati toata tava, sa nu veniti la mine sa ma trageti de maneca ca v-ati ingrasat. Din toate negresele de pana acum o declar preferata mea.Are o textura densa si pufoasa in acelasi timp (nu are sens stiu, dar asa este), cu gust intens de ciocolata si cafea.


Ingrediente
- 150 g unt 
- 3 oua 
- 2 cani zahar
- 1/2 cana ulei 
- 1/2 cana lapte 
- 50 g cacao 
- 3 cani faina 
- 1 pachet praf de copt 

Glazura 
- 75 g unt 
- 3/4 cana cafea preparata 
- 25 g cacao 
- 2 cani zahar
- 50 g fulgi de cocos

Preparare

Preincalziti cuptorul la 180 grade. 

Topiti untul pentru prajitura (nu cel pentru glazura) si raciti-l usor. 

Bateti spuma ouale intregi impreuna cu zaharul pana ce se albeste si isi dubleaza volumul. 

Adaugati laptele si uleiul si amestecati pana s-a uniformizat compozitia.

Separat cerneti faina impreuna cu praful de copt si cacaua. Adaugati amestecul uscat la cel umed si omogenizati. 

Turnati compozitia in tava pregatita cu hartie de copt; tava folosita de mine are 25x30 cm. Coaceti aproximativ 25 minute. Lasati sa se raceasca usor.

Pentru glazura topiti untul intr-un ibric si adaugati restul ingredientelor. Amestecati sa obtineti o glazura omogena si lucioasa. Lasati sa dea un clocot - doua apoi luati de pe foc. Turnati glazura peste prajitura racita si intindeti-o uniform. Presarati fulgii de cocos si dati la frigider cam o ora inainte sa serviti pentru ca glazura sa se inchege.



Bon appetit!

Un comentariu:

  1. Nu ma pot decide inca daca este vorba de rasfat sau de dazmat! :):) O sa-ti spun dupa ce imi revin :)

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Instagram