vineri, 6 iunie 2014

Negresa cu glazura de cafea si cocos


Daca va e frica de calorii (sau stati sa le numarati) nu va sfatuiesc sa faceti aceasta prajitura. Sau daca o faceti si mancati toata tava, sa nu veniti la mine sa ma trageti de maneca ca v-ati ingrasat. Din toate negresele de pana acum o declar preferata mea.Are o textura densa si pufoasa in acelasi timp (nu are sens stiu, dar asa este), cu gust intens de ciocolata si cafea.


Ingrediente
- 150 g unt 
- 3 oua 
- 2 cani zahar
- 1/2 cana ulei 
- 1/2 cana lapte 
- 50 g cacao 
- 3 cani faina 
- 1 pachet praf de copt 

Glazura 
- 75 g unt 
- 3/4 cana cafea preparata 
- 25 g cacao 
- 2 cani zahar
- 50 g fulgi de cocos

Preparare

Preincalziti cuptorul la 180 grade. 

Topiti untul pentru prajitura (nu cel pentru glazura) si raciti-l usor. 

Bateti spuma ouale intregi impreuna cu zaharul pana ce se albeste si isi dubleaza volumul. 

Adaugati laptele si uleiul si amestecati pana s-a uniformizat compozitia.

Separat cerneti faina impreuna cu praful de copt si cacaua. Adaugati amestecul uscat la cel umed si omogenizati. 

Turnati compozitia in tava pregatita cu hartie de copt; tava folosita de mine are 25x30 cm. Coaceti aproximativ 25 minute. Lasati sa se raceasca usor.

Pentru glazura topiti untul intr-un ibric si adaugati restul ingredientelor. Amestecati sa obtineti o glazura omogena si lucioasa. Lasati sa dea un clocot - doua apoi luati de pe foc. Turnati glazura peste prajitura racita si intindeti-o uniform. Presarati fulgii de cocos si dati la frigider cam o ora inainte sa serviti pentru ca glazura sa se inchege.



Bon appetit!

Un comentariu:

  1. Nu ma pot decide inca daca este vorba de rasfat sau de dazmat! :):) O sa-ti spun dupa ce imi revin :)

    RăspundețiȘtergere

Print

Etichete

Alb si negru (1) aluaturi (11) Aluaturi dulci si pufoase (17) ananas (2) aperitive (27) ardei (2) avocado (1) banane (7) bauturi (5) Biscuiti si fursecuri (19) bomboane (1) branza dulce (5) brownie (1) Bucatar Curajos (22) budinca (1) bulgur (1) busuioc (5) cacao (2) cafea (6) calatorii (1) capsuni (6) caramel (1) cartofi (10) Checuri (10) cheesecake (2) ciocolata (19) cirese (1) ciuperci (3) Clatite (7) coacaze (1) cocos (4) desert (129) dovleac (3) dovlecel (8) Dukan (4) Dulcete si gemuri (2) Dulciuri diverse (2) fara gluten (3) fara lactoza (2) feta (1) flori (2) fructe de padure (2) Ganduri diverse (9) gogosi (7) gogosi si alte dulciuri la tigaie (9) Gradina mea de la curte (5) gratar (1) gris (3) gustare (29) In camara (1) inghetate (2) lamaie (12) legume (11) leurda (1) mac (1) maioneza (1) mancare (35) mascarpone (7) mazare (1) menta (6) mere (15) mic dejun (32) microunde (1) miere (1) morcov (3) muffins si cupcakes (6) napolitane (1) naut (1) negresa (2) nuca (7) nutella (1) omleta (1) orez (4) oua (2) ovaz (2) paine (8) Paine si aluaturi sarate (17) paste (8) patrunjel (1) pepene rosu (1) pere (2) piersici (2) pizza (1) portocale (7) prajituri (34) Prajituri cu fructe (16) Preparate cu carne de porc (2) Preparate cu peste (3) Preparate de post (18) prune (4) pui (16) raw (1) retete de Craciu (2) retete de sarbatori (2) retete dietetice (5) retete frantuzesti (4) retete unguresti (1) ricotta (1) rosii (3) rulade (2) salate (26) scortisoara (12) sfecla (1) smantana (1) spanac (5) stafide (1) struguri (2) Supe si ciorbe (3) Tarte si placinte (15) tiramisu (1) ton (1) torturi (9) trandafiri (1) trucuri si idei (2) unt de arahide (1) varza (1) Virtual Hug (1) visine (2) wordless wednesday (5) zmeura (1)