Prajitura simpla cu iaurt si capsune - Din bucatarie, cu pasiune

marți, 17 iunie 2014

Prajitura simpla cu iaurt si capsune


O prajitura simpla cu miresme de vara, cu dor de soare si caldura. Puteti folosi si alte fructe daca doriti sau va sunt la indemana : caise, piersici, prune ...

Ingrediente

- 4 oua 
- 125 g zahar 
- 200 ml ulei 
- 300 g iaurt 
- 1/2 pachet praf de copt 
- 1 1/2 cana faina 
- 10-15 capsune


Preparare

Separati albusurile de galbenusuri. Cu un tel sau mixer bateti galbenusurile impreuna cu zaharul, apoi adaugati iaurtul si uleiul si omogenizati. 

Cerneti faina impreuna cu praful de copt si adaugati-o si pe aceasta peste compozitia de oua.

Bateti albusurile spuma tare si adaugati-le cu grija la aluatul anterior, prin miscari de rasturnare sa nu se lase albusurile. 

Pregatiti o forma cu hartie de copt sau ungeti-o cu unt si tapetati-o cu faina. Varsati compozitia si nivelati. Asezati deasupra capsunele intregi sau taiate in jumatati daca sunt mai mari. Nu le infundati in aluat, acesta va creste in jurul lor. 

Coaceti prajitura in cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 20-25 minute pana ce trece testul cu scobitoarea. 

Raciti in tava, apoi pudrati cu zahar si serviti!







Bon appetit!

Un comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Instagram