Prăjitura rapidă cu ciocolată, fără lactate - Din bucatarie, cu pasiune

vineri, 13 martie 2015

Prăjitura rapidă cu ciocolată, fără lactate


M-am trezit astazi dimineata mai devreme decat de obicei. Nu prea sunt o persoana foarte matinala, desi mereu ma straduiesc. Cred ca astazi pur si simplu am avut o dispozitie buna, poate de la venirea primaverii in sfarsit, poate pentru ca e sfarsit de saptamana ...

Asa ca m-am gandit ce iti poate face ziua si mai frumoasa? O prajitura cu ciocolata, de dimineata, la cafea, inainte de a pleca la birou. Si pentru ca ma mai gandesc si la calorii putin, am facut-o fara prea multa faina si fara unt si lapte.

A iesit foarte buna, cu o textura umeda, exact atat cat trebuie si cu un gust pregnant de ciocolata.


Ingrediente

- 4 oua
- 125 ml ulei (cu gust neutru)
- 200 g zahar 
- 150 ml apa fierbinte 
- 50 g cacao 
- 150 g faina 
- 1 lingurita praf de copt 
- 1 lingurita esenta de rom (optional)

Preparare


Intr-un vas bateti ouale cu zaharul pana isi dubleaza volumul si se albesc. Adaugati apoi uleiul si esenta de rom si amestecati din nou. 

Separat puneti cacaua si apa fierbinte si amestecati cat sa obtineti o pasta lucioasa, omogena, cam ca aspect cu ciocolata topita. 

Puneti pasta de cacao peste amestecul de oua, apoi incorporati si faina amestecata cu praful de copt. Amestecati bine compozitia apoi puneti-o intr-o tava rotunda cu diametrul de 24-26 cm, sau rectangulara de 20 * 30 cm. 

Coaceti prajitura in cuptorul preincalzit la 170 grade timp de aproximativ 40 minute. Cand faceti testul cu scobitoarea aveti grija sa nu fie foarte uscata. Prajitura trebuie sa aiba o textura usor umeda si moale. 

Serviti calda sau rece, este extraordinar de buna oricum.





Bon appetit!

2 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Instagram