Frittata cu paste si branzeturi, la cuptor - Din bucatarie, cu pasiune

marți, 7 noiembrie 2017

Frittata cu paste si branzeturi, la cuptor

Frittata cu paste si branzeturi este un fel de mancare satios, o omleta la cuptor umpluta cu paste, branzeturi si putin salam uscat. Poate fi servita la micul dejun sau la cina, sau chiar poate fi luata la pachet  a doua zi. Asta daca va ramane!

Reteta de frittata cu paste si branzeturi este una usor de facut, puteti implica si copiii in prepararea ei, puteti varia umplutura cu alte feluri de branza sau mezeluri, si, este o idee excelenta sa folositi surplusul de paste fierte ramase de la alta reteta, daca aveti. 



Pentru frittata cu paste si branzeturi avem nevoie de: 

- 200 g paste
- 50 g unt 
- 5 oua
- 50 g salam uscat
- 100 g cascaval
- 100 g telemea capra
- sare, piper, putina nucsoara
- extra - unt si pesmet pentru uns tava 

Cum se face reteta de frittata cu paste si branzeturi, la cuptor



Preincalziti cuptorul la 180 grade C. 

Puneti la fiert apa cu sare si fierbeti pastele conform instructiunilor de pe pachet, amestecand din cand in cand pentru a nu se lipi. 

Intre timp, cat fierb pastele, pregatiti o forma rotunda, ungeti-o cu unt si tapetati-o cu pesmet. 

Dati branzeturile pe razatoarea mare si amestecati-le cu ouale batute. Potriviti de sare si piper, tinand cont ca anumite ingrediente sunt deja sarate. Adaugati si putina nucsoara pentru un plus de savoare.

Cand au fiert pastele, scugeti-le si amestecati-le cu 50 g unt taiat bucati. Lasati sa se raceasca putin. 

Amestecati pastele caldute cu ouale si branzeturile. Puneti jumatate din cantitate in tava , asezati cateva felii de salam uscat, apoi cealalta jumatate. Asezati deasupra restul feliilor de salam. 

Dati la cuptor timp de 15-20 minute pana ce devine aurie. In primele 10 minute coaceti omleta acoperita cu folie de aluminiu. 

Serviti frittata cu paste si branzeturi, calda, alaturi de o salata verde. 




Bon appetit!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Instagram