Pulpa de curcan la cuptor - Din bucatarie, cu pasiune

luni, 18 decembrie 2017

Pulpa de curcan la cuptor




Astazi v-am adus o reteta potrivita pentru o masa in familie: pulpa de curcan la cuptor cu garnitura de cartofi , cateva felii de mere, toate stropite cu vin alb. Un fel de mancare satios, prezentabil si usor de facut!

Pentru reteta de pulpa de curcan la cuptor avem nevoie de: 

- o pulpa inferioara de curcan (aprox 1 kg)
- 100 ml vin alb
- 100 ml ulei de masline 
- sucul de la o lamaie
- 1.5 kg cartofi 
- 1 mar 
- 1 ceapa potrivita 
- 5 catei usturoi 
- sare, piper, foi de dafin

Cum se face reteta de pulpa de curcan la cuptor: 

Taiati ceapa solzisori si puneti-o pe fundul unei tavi ce va merge la cuptor. Asezati deasupra pulpa de curcan, cartofii curatati si taiati cuburi, marul taiat in sferturi si foile de dafin. 

Intr-un borcan adaugati zeama de lamaie, vinul alb, uleiul de masline, sarea si piperul, usturoiul pisat. Inchideti capacul la borcan si agitati putin sa se omogenizeze. Varsati continutul in tava peste carne si cartofi. Acoperiti vasul si dati la frigider 1-2 ore sa se marineze. 

Dati la cuptor la foc mic timp de o ora si jumatate pana ce carnea este patrunsa si cartofii aurii. In prima ora tineti tava acoperita cu un capac sau cu folie de aluminiu, sa nu se rumeneasca prea tare. 

Serviti alaturi de salata preferata.


Bon appetit!

Niciun comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Instagram