Tarta cu sunca si sos bechamel - Din bucataria lui Micky

sâmbătă, 5 noiembrie 2011

Tarta cu sunca si sos bechamel

Din nou am comis un fel de inspiratie frantuzeasca ... ca asa mai ajung si eu prin orasul iubirii. Foietaj cu sos bechamel, sunca si cascaval ... ce poti sa spui mai mult decat atat. 




Ingrediente

- 1 pachet aluat foietaj 
- 100 g unt 
- 100 g faina
- 800 ml lapte 
- 300 g sunca Praga
- 200 g casvaval 
- 1 ou pentru uns 


Preparare

Preparati mai intai sosul bechamel. Intr-o craticioara topiti la foc mic 100 g unt. Adaugati faina si amestecati timp de 1 min.Adaugati incet laptele amestecand continuu cu un tel. Adaugati sare si piper, aveti grija cu sarea deoarece si sunca si cascavalul sunt deja sarate. Aveti grija sa nu faca cocoloase, tineti pe foc pana se ingroasa ca la budinca. Dati deoparte si raciti. 

Taiati aluatul foietaj sub forma de dreptunghi dublu ca latime fata de felia de sunca. Asezati in tava si adaugati in centrul aluatului un rand de sos bechamel, apoi felii de sunca peste care radeti cascaval.

Continuati din nou cu un strat de bechamel, sunca si cascaval ras, ultimul strat fiind de sos bechamel.

Ridicati marginile aluatului si acoperiti usor compozitia, in asa fel incat sa nu se scurga. 

Acoperiti cu alta bucata de aluat pe care o crestati in prelabil din loc in loc. Mare grija insa sa nu taiati aluatul, dor zgariati-l in asa fel incat sa se crape doar stratul de deasupra. 

Ungeti cu ou batut si coaceti la cuptorul incins  la 170 grade aprox 25 minute, sau pana devine aurie.


Raciti in tava apoi dati la frigider cel putin 3-4 ore inainte de servire. Taiati cand este rece si serviti ca atare sau incalziti-o la microunde daca doriti. 



Bon appetit! 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Instagram