Chifle umplute cu branza topita - Din bucatarie, cu pasiune

joi, 29 decembrie 2011

Chifle umplute cu branza topita

M-am gandit sa fac niste painici, insa nu asa oricum ci cu o supriza cremoasa in ele. Acum nu va apucati sa dati cu pietre in mine, ca branza topita nu este sanatoasa. Stiu asta, insa nu mananc in fiecare zi, asa ca merge. Daca doriti puteti pune crema de branza in loc de branza topita.
Sa trecem la reteta de chifle pufoase cu umplutura foarte cremoasa.



Ingrediente
- 400 g faina
- 250 ml apa
- 1 lingurita drojdie uscata
- 1 ou 
- 4 linguri ulei de masline 
- un praf de sare 
- 8 triunghiuri de branza topita 


Preparare

Intr-un castron puneti faina, adaugati drojdia, adaugati oul, apa calduta, uleiul de masline si sarea. Framantati pana obtineti un amestec omogen timp de aprox 10 minute. 

Lasati sa cresca la loc cald si acoperit timp de aprox o ora. Impartiti aluatul in opt bucati egale.Aplatizati bucatile de aluat si puneti in mijlocul fiecareia o bucata de branza topita. Acoperiti-o formand o mingiuta in jurul ei.


Puneti in tava, ungeti-le cu ou batut si presarati cu mac. Mai lasati-le sa creasca timp de 15 minute in tava.


Coaceti la 200 grade timp de aprox 30 minute. Supravegheati coacerea sa nu se arda.





Bon appetit!

Un comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Instagram