Cartofi cu usturoi la cuptor - Din bucataria lui Micky

joi, 22 martie 2012

Cartofi cu usturoi la cuptor

Sunt crocanti, aromati, gustosi si sunt la cuptor!!!


Ingrediente

- 1.5 kg cartofi
- 8 catei usturoi 
- 4 linguri amidon 
- 6 linguri ulei de masline 
- sare, piper, boia de ardei dulce si iute


Preparare
  • Curatati cartofii de coaja si taiati-i in sferturi
  • curatati si pisati usutoiul, apoi amestecati-l cu uleiul de masline
  • Bagati usturoiul la microunde timp de 1 minut sa isi dezvolte aroma. Scoateti si scurgeti jumatate din ulei in tava care urmeaza sa mearga la cuptor. Cealalta jumatate impreuna cu usturoiul ramas amestecati-o cu cartofii taiati. 
  • Puneti-i intr-un vas rezistent la microunde, acoperiti-l cu folie alimentara, apoi bagati-i la microunde timp de aprox 6 minute. Amestecati-i la jumatatea timpului.


  • Separat amestecati sarea, condimentele si amidonul, apoi turnati peste cartofi, acoperindu-i cat mai bine.

  • Dati la cuptorul preincalzit si coaceti timp de 30-40 minute pana sunt gata. 

Bon appetit!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Instagram