Aperitiv cu morcovi si dovlecei - Din bucataria lui Micky

joi, 30 august 2012

Aperitiv cu morcovi si dovlecei

Reteta aceasta am vazut-o la Laura Adamache. Mi-a suras ideea deoarece nu prea conving prichindelul sa manance dovlecei. Nici nu i-a simtit, nici nu i-am spus, mai mult decat atat a devorat toata tava, cu ketchup bineinteles, pe care l-ar pune pe absolut orice daca ar fi dupa el.


Ingrediente

- 2 morcovi potriviti
- 2 dovlecei 
- 5 oua
- 120 g faina 
- 110 ml ulei 
- 120 g cascaval (sau telemea)
- 1 ceapa mica 
- 1/2 plic praf de copt
- sare, piper 


Preparare

Intr-un castron, amestecati ouale cu uleiul, sarea, piperul, faina si praful de copt. Radeti pe razatoarea mica morcoviii si dovleceii. Scurgeti dovleceii bine de zeama si adaugati-i impreuna cu morcovii la compozitia precedenta. Adaugati ceapa si cascavalul, date pe razatoare si omogenizati bine compozitia. Ungeti o tava si tapetati-o cu faina, apoi turnati compozitia. 

Coaceti timp de 30-40 minute la cuptorul incins la 180 grade. Scoateti si raciti in tava apoi portionati in bucati potrivite. Este foarte bun atat cald cat si rece.





Bon appetit!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Instagram