Placinta cu dovleac, de post - Din bucataria lui Micky

joi, 13 decembrie 2012

Placinta cu dovleac, de post

Astazi continuam seria preparatelor de post cu o clasica placinta cu dovleac, frageda si aromata.



Ingrediente: 

Pentru foi
-  300 g faina
- 7 linguri zahar 
- 85 ml apa
- 60 ml ulei 
- 1/2 plic praf de copt
- un praf de sare 

Pentru umplutura:
- 2 kg dovleac
- coaja rasa de la o lamaie 
- 100 g zahar 
- vanilie
- 2-3 linguri ulei 

Preparare
Mai intai pregatiti dovleacul. Curatati-l de coaja si seminte si dati-l pe razatoare sau tocati-l la robot, dupa preferinta. Puneti uleiul intr-o cratita si puneti dovleacul, zaharul, vanilia si lamaia, pe foc mic, pana se inmoaie dovleacul si se evapora lichidul. Puteti pune si scortisoara daca doriti, e prietena buna cu dovleacul, insa eu am dorit o placinta galbena si frumoasa. Scortisoara ar fi inchis la culoare compozitia, asa ca nu am pus.
Cat se face dovleacul faceti foile. Amestecati toate ingredientele pentru foi obtinand un aluat ce nu se lipeste. Nu-l framantati excesiv, doar cat sa fie omogen. Lasati-l sa se odihneasca 5 minute
Impartiti compozitia de aluat in doua, Intindeti prima foaie si asezati-o in tava, tapetata cu hartie de copt. Puneti apoi dovleacul si a doua foaie. 
Intepati aluatul cu furculita din loc in loc si coaceti timp de aprox 40 minute. Scoateti, raciti si pudrati cu zahar. Taiati in patrate si bucurati-va de o placinta absolut delicioasa. 





Bon appetit!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Instagram