marți, 22 ianuarie 2013

Pate de ficat de pui

Satula de atatia conservanti si E-uri m-am decis sa incerc sa fac varianta de casa a pateului de ficat. Am fost placut surprinsa de gust (chiar de ficat :) ) si de consistenta. Vi-l recomand sa-l incercati cu draga inima. 


Ingrediente:

- 400 g ficat de pui
- 200 ml lapte 
- 4-5 linguri ulei de masline 
- 1 ceapa
- 2 catei de usturoi 
- 2 frunze de dafin 
- cimbru, sare, piper
- 50 ml vin alb sau coniac
- 80 g unt rece

Preparare: 

Spalati si curatati ficatul de pui, apoi puneti-l intr-un castron impreuna cu laptele si dati la rece 2-3 ore. Dupa ce trece timpul necesar, scoateti ficatul si scurgeti-l bine de lapte. Incingeti uleiul de masline intr-o tigaie, adaugati ceapa si caliti 3 minute. Puneti si usturoiul zdrobit si mai lasati cam inca un minut. Adaugati in tigaie si ficatul de pui, impreuna cu sarea, piperul, cimbrul si foile de dafin. Lasati la foc mic timp de aprox 5 minute, pana cand ficateii sunt rumeniti dar inca usor roz la mijloc. Sa nu ii ardeti. Turnati si vinul sau coniacul (eu am pus vin) si lasati sa fiarba pana se evapora tot lichidul. 
Dati de pe foc si raciti complet. Cand s-a racit, scoateti foile de dafin si dati amestecul la blender pana devine o pasta, apoi adaugati si untul rece. Aspectul ar trebui sa fie cremos si moale. Nu va faceti griji se va intari cand il dati la rece.
Puneti pateul in castronele si dati la rece, preferabil peste noapte, sa se intareasca untul. Este nemaipomenit la micul dejun, si unde mai pui si ca este sanatos!


Bon appetit!


8 comentarii:

  1. Minunat !
    Sanatos si simplu de facut.
    Eu am facut din ficat de curcan cu niste vin....o nebunie !
    Te tzuc si spor la gatit bunatati !

    RăspundețiȘtergere
  2. Si eu am fost surprinsa de pateul facut in casa :) Din pacate n-am mai facut de mult timp..

    RăspundețiȘtergere
  3. MMMMm foarte buna! Chiar de foarte mult timp nu am facut! Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  4. Imi place foarte mult pateul de ficat facut in casa!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si noua, dupa cum se vede. Multumesc de vizita.

      Ștergere

Print

Etichete

Alb si negru (1) aluaturi (11) Aluaturi dulci si pufoase (17) ananas (2) aperitive (27) ardei (2) avocado (1) banane (7) bauturi (5) Biscuiti si fursecuri (19) bomboane (1) branza dulce (5) brownie (1) Bucatar Curajos (22) budinca (1) bulgur (1) busuioc (5) cacao (2) cafea (6) calatorii (1) capsuni (6) caramel (1) cartofi (10) Checuri (10) cheesecake (2) ciocolata (19) cirese (1) ciuperci (3) Clatite (7) coacaze (1) cocos (4) desert (128) dovleac (3) dovlecel (8) Dukan (4) Dulcete si gemuri (2) Dulciuri diverse (2) fara gluten (3) fara lactoza (2) feta (1) flori (2) fructe de padure (2) Ganduri diverse (9) gogosi (7) gogosi si alte dulciuri la tigaie (9) Gradina mea de la curte (5) gratar (1) gris (3) gustare (29) In camara (1) inghetate (2) lamaie (12) legume (11) mac (1) maioneza (1) mancare (34) mascarpone (7) mazare (1) menta (6) mere (15) mic dejun (32) microunde (1) miere (1) morcov (3) muffins si cupcakes (5) napolitane (1) naut (1) negresa (2) nuca (7) nutella (1) omleta (1) orez (4) oua (2) ovaz (2) paine (8) Paine si aluaturi sarate (17) paste (7) patrunjel (1) pepene rosu (1) pere (2) piersici (2) pizza (1) portocale (7) prajituri (34) Prajituri cu fructe (16) Preparate cu carne de porc (2) Preparate cu peste (3) Preparate de post (17) prune (4) pui (16) raw (1) retete de Craciu (2) retete de sarbatori (2) retete dietetice (5) retete frantuzesti (4) retete unguresti (1) ricotta (1) rosii (3) rulade (2) salate (26) scortisoara (12) sfecla (1) spanac (5) stafide (1) struguri (2) Supe si ciorbe (3) Tarte si placinte (15) tiramisu (1) ton (1) torturi (9) trandafiri (1) trucuri si idei (2) unt de arahide (1) varza (1) Virtual Hug (1) visine (2) wordless wednesday (5) zmeura (1)