Prajiturele turcesti cu iaurt - Din bucataria lui Micky

joi, 10 ianuarie 2013

Prajiturele turcesti cu iaurt

In tineretile mele cu ambitii in ale gatitului aveam un obicei pe care era internetului m-a cam facut sa-l uit. Tineam zeci de carnetele in care notam cu scris "extrem de caligrafic" retete. Vazute la televizor sau in reviste mai noi sau mai vechi, luate de pe la rude sau prieteni. Curatenia de Craciun a scos la iveala intr-un colt o cutie veche si prafuita cu multe hartii printre care si faimoasele mele carnetele. Asa de tare m-a bucurat ... Si trebuia sa fac macar o reteta de acolo, nu? Asa ca am ales o prajitura cu mult iaurt, cu aroma de lamaie si cu gris (in loc de faina). A fost nemaipomenit de pufoasa si de aromata. 


Ingrediente: 
- 4 oua
- 125 g unt moale 
- 500 g iaurt
- 200 g zahar 
- 500 g gris
- 1 plic praf de copt
- vanilie 
Pentru glazura 
- 150 g zahar
- sucul de la 2 lamai 
- 100 ml apa
- 50 g fulgi de cocos

Preparare

Separati albusurile de galbenusuri. Intr-un vas, bateti untul cu zaharul, galbenusurile , vanilia si iaurtul. Adaugati apoi grisul si praful de copt, iar la final albusurile batute spuma. Asezati compozitia in tava si dati la cuptorul preincalzit timp de 45 minute, aproximativ. 
Pentru glazura puneti intr-un  ibric, zaharul, zeama de lamaie si apa si fierbeti timp de aprox 2 minute.
Cand prajitura este gata (si inca calda) turnati siropul deasupra si acoperiti cu un servet. Lasati sa absoarba siropul si sa se raceasca. Presarati fulgii de cocos si taiati in bucati, dupa placul inimii. 



Merge de minune cu o cafea turceasca, tare!


Bon appetit!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Instagram