Chec cu mac si lamaie - Din bucatarie, cu pasiune

miercuri, 20 martie 2013

Chec cu mac si lamaie


Provocarea dulce de la Bucatar Curajos din aceasta luna ne aduce un chec cu lamaie si mac, aromat si cu o combinatie de gusturi inedita.Va invit la sfarsitul lunii pe blogul "bogat in retete" al Cristinei sa vedeti parada dulce, plina ochi cu mac si lamaie.


Ingrediente: 

- 2 lamai 
- 200 g unt 
- 150 g zahar 
- 4 oua 
- 300 g faina 
- 120 ml lapte 
- 100 g mac 
- 2 linguri tuica 
- 200 g zahar pudra


Preparare: 

Spalati lamaile cu apa fierbinte, apoi curatati coaja si stoarceti sucul, separat. Intr-un vas bateti spuma untul moale, impreuna cu zaharul, cateva minute, Adaugati apoi ouale unul cate unul si la final, alternativ faina amestecata cu praful de copt si laptele. 
Impartiti compozitia in doua: intr-una din ele puneti macul si doua linguri de tuica (merge foarte bine un lichior daca aveti, eu nu am avut), iar in cealalta jumatate puneti coaja rasa si doua linguri de suc de lamaie. 
Ungeti doua forme de chec sau puneti hartie de copt si asezati intai compozitia cu lamaie, apoi cea cu mac, deasupra. Cu ajutorul unei furculite sau a unei scobitori amestecati usor compozitia sa obtineti un efect marmorat. 
Dati la cuptor la foc potrivit timp de aproximativ 40 minute, pana trece testul cu scobitoarea. 
Lasati sa se raceasca si glazurati cu zahar pudra amestecat cu atata zeama de lamaie cat sa iasa o compozitie mai groasa, nici prea pasta nici prea lichida. Deasupra am presarat coaja de lamaie.    



Daca va plac retetele mele nu uitati sa dati like paginii de Facebook pentru a fi la curent cu noutatile si postarile de pe blog. 

Bon appetit!

14 comentarii:

  1. Chiar cautam retete pt cozonac cu mac, ne pregatim de Paste :) Multumim, Miki!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mult mai simplu decat cozonacul, delicios nu mai zic ........mmmmmmmm

      Ștergere
  2. super frumos !prezentare excelenta !

    RăspundețiȘtergere
  3. aluatul asta poate fi folosit ca si blat de tort? are o textura indeajuns de pufoasa?

    RăspundețiȘtergere
  4. Are mai degraba o textura densa, nu ca pandispanul pufos (cu albusuri batute spuma)insa eu cred ca merge foarte bine la un tort. Nu m-am gandit pana acum, multumesc de sugestie si te mai astept.

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Instagram