Tortillas - Din bucataria lui Micky

miercuri, 13 martie 2013

Tortillas

Tortillas sunt niste lipii de provenienta sud americana, foarte raspandite. Se pot umple cu diverse compozitii, in general pe baza de carne, si se pot impacheta in diverse moduri. Din tortillas se fac tacos, enchiladas, burritos, fajitas, quesadillas.... Reteta am preluat-o de la Adi Hadean. Am fost atat de incantata de rezultat, ca deja le-am repetat de cateva ori, in mai multe combinatii, pe care insa am sa vi le arat cu alta ocazie. 

Ingrediente: 

- 2 cani faina 
- 1 ceasca de apa calda
- 1 plic praf de copt 
- 2 linguri ulei
- un praf de sare 


Preparare: 

Puneti faina intr-n castron, adaugati praful de copt si sarea si amestecati. In mijloc puneti apa si uleiul si framantati un aluat omogen, cam 5 minute. Nu faceti cozonaci, asa ca ajunge. Lasati aluatul sa se odihneasca 15 minute. 
Dupa ce s-a odihnit impartiti aluatul in 8 mingiute. Intindeti fiecare bucata de aluat intr-o foaie subtire. Incingeti o tigaie teflonata, la foc mic spre mediu, fara ulei, si asezati tortilla.Lasati cam 1 minut si intoarceti si pe partea cealalta. Aveti grija ca se fac foarte repede. Pe masura ce le coaceti, tineti-le acoperite cu un prosop, altfel se vor usca. Cand sunt gata, le puteti umple dupa preferinta, sau le puteti pastra la frigider cateva zile, cu conditia sa nu prinda aer. Eu le-am bagat in pungi si s-au pastrat foarte bine.

Daca va plac retetele mele nu uitati sa dati like paginii de Facebook pentru a fi la curent cu noutatile si postarile de pe blog. 

Bon appetit!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Instagram