Chec marmorat si un ingredient surpriza - Din bucatarie, cu pasiune

vineri, 31 mai 2013

Chec marmorat si un ingredient surpriza


Nu puteam sa las sa treaca ziua de 1 Iunie fara un preparat surpriza pentru copii mai mari sau mai mici. Am facut acest chec pentru ziua unui baiat frumos si cuminte, care a implinit 10 anisori de curand. Checul zombie (i-am promis ca voi scrie asta) asa cum l-au numit toti copiii de la petrecere, a facut furori in lumea celor mici, chiar si in detrimentul tortului aniversar. Ingredientul special ce a dat aceasta culoare a ramas insa secret pentru copii. Voua celor mari, desi cu totii sunt sigura ca mai copilarim macar asa din cand in cand va spun ca nu am folosit colorant artificial ci o mana zdravana de spanac proaspat.

Ingrediente: 

Pentru compozitia de spanac 
- 3 oua 
- o mana de frunze proaspete de spanac
- 1 cup zahar 
- 1/2 cup ulei de masline 
- 2 cup faina 
- 1 pachet praf de copt 
- coaja rasa de la o lamaie

Pentru compozitia de cacao
- 3 oua 
-1 cup lapte
- 1 cup zahar 
- 1/2 cup ulei de masline 
- 1/2 cup cacao
- 1 1/2 cup faina 
- 1 pachet praf de copt 

Nota: 1 cup = 250 ml 



  Preparare: 

Pregatim cele doua compozitii separat astfel: 

1.Compozitia verde
Luam frunzele proaspete de spanac si le bagam la storcator obtinand cam o jumatate de cup (1 cup = 250 ml)de suc verde inchis de spanac si completam cu apa pana facem 250 ml. Daca nu aveti cum sa faceti suc, respectiv nu aveti storcator cred ca puteti folosi blenderul pana zdrobiti bine spanacul, apoi completati cu apa in asa fel incat sa aveti 250 ml de lichid.
Batem cele 3 oua cu zaharul cateva minute, apoi adaugam sucul de spanac si uleiul,coaja de lamaie rasa si faina amestecata cu praful de copt.
2.Compozitia cu cacao 
Procedam aproximativ la fel ca si la cea cu spanac cu diferenta ca avem lapte in loc de suc de spanac si o jumatate de cup de cacao.



Pregatim 2 tavi de chec, le tapetam cu hartie de copt si turnam alternativ din fiecare compozitie. Cu varful la cutit, sau o furculita sau un bat de frigaruie ce nimeriti la indemana, amestecati usor cele doua aluaturi ca sa obtineti un efect marmorat. Coaceti la cuptorul preincalzit la foc potrivit timp de 30-40 minute. Nu lasati prea mult la cuptor sa nu devina uscat.


Va asigur ca nu se simte absolut deloc spanacul. Sunt curioasa daca ar iesi si cu spanac congelat. Daca incercati dati-mi de stire. 


Si nu uitati sa va pastrati sufletul de copil toata viata, indiferent de varsta!

Daca va plac retetele mele nu uitati sa dati like paginii de Facebook pentru a fi la curent cu noutatile si postarile de pe blog. 

Bon appetit!

7 comentarii:

  1. Foarte interesant! Chiar m-ai facut curioasa.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce culori frumoase!!!
    Te astept cu drag la Provocare "Dulce Romanie"! Mai multe informatii aici: http://sim0na-world.blogspot.ro/2013/06/provocarea-dulce-romanie.html

    RăspundețiȘtergere
  3. superb..uite o idee buna sa-mi fac copilul sa manance spanacul:)

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce culoare frumoasa i-ai dat si in mod natural, felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  5. Super arata, felicitari pentru culoarea frumoasa.

    RăspundețiȘtergere
  6. A fost nemaipomenit, din punct de vedere al aspectului, gustului, si mai ales al impactului la public, cu media de varsta de 10 ani :)
    Multumim si felicitari, Miki!

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Instagram