Tarta cu ricotta si lamaie - Din bucatarie, cu pasiune

sâmbătă, 8 iunie 2013

Tarta cu ricotta si lamaie

Imi plac tartele la nebunie. As face intruna: cu fructe, cu ciocolata, cu branza, dulci sau sarate .... tarte sa fie! Tarta cu ricotta si lamaie de fata este atat de aromata - se simte romul, lamaia, este foarte cremoasa, nici prea dulce, nici prea acrisoara, e pur si simplu minunata. Stiti voi, genul de dulce la care nu ajunge o tava ...

Ingrediente:
Pentru crusta: 
- 180 g faina 
- 125 g unt 
- 3 galbenusuri
- coaja de la o jumatate de lamaie 
- 100 g zahar 
- un praf de sare 

Pentru umplutura : 
- 350 ml lapte
- 100 g zahar 
- 60 g fidea subtire
- 3 oua 
- 500 g ricotta (sau urda)
- sucul si coaja de la o lamaie 
- 3 linguri rom


Preparare

Framantati un aluat din faina. untul rece taiat cubulete, galbenusuri, coaja de lamaie, un praf de sare si zahar.. Daca este necesar mai adaugati una doua linguri de apa rece, sa se lege. Puneti in folie si dati la rece timp de 30 minute cat pregatiti umplutura.
Pentru umplutura puneti laptele la fiert impreuna cu 50 g zahar, la foc mic. Cand incepe sa fiarba puneti fideaua si lasati-o sa fiarba cam 10 minute pana scade si absoarbe aproape tot laptele. Aveti grija sa nu se lipeasca. Dati deoparte si lasati sa se raceasca. Separati albusurile de galbenusuri. Amestecati galbenusurile cu branza ricotta, sucul si coaja de lamaie, si romul. Adaugati si fideaua racita. Bateti abusurile spuma cu restul de 50 g zahar, apoi incorporati-le cu grija la crema de branza.



Intindeti aluatul intr-o forma de tarta, ridicand marginile. Turnati compozitia de branza si coaceti la 180 grade (foc mic) timp de aproximativ 50 minute. Daca cuptorul arde deasupra, acoperiti tarta cu folie de aluminiu dupa primele 30 minute. Lasati sa se raceasca definitiv inainte sa o taiati. Decorati cu felii de lamaie si pudra de cacao sau scortisoara.


Daca va plac retetele mele nu uitati sa dati like paginii de Facebook pentru a fi la curent cu noutatile si postarile de pe blog. 

Bon appetit!

8 comentarii:

  1. Este minunata ,fac si eu ceva asemanator,dar voi incerca si reteta ta :) .Felicitari pt blog ,te-am trecut la lista mea de bloguri :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Si cum ar zice purtatorul tricoului galben din poza, asortat de altfel cu minunata tarta: TaDaaaaa! :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Răspunsuri
    1. Si noua ne plac foarte mult, pe langa nelipsita ciocolata :)

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Instagram