Tarta rustica cu sunca - Din bucatarie, cu pasiune

vineri, 5 iulie 2013

Tarta rustica cu sunca

Nu stiu daca e bine spus tarta, e mai degraba o painica - tarta. E pufoasa ca un corn, foarte satioasa si cu mare succes printre ai casei. Poate fi luata la pachet sau merge foarte bine la micul dejun cu un pahar de lapte sau iaurt.


Ingrediente:

Aluatul: 
- 300 g faina
- 15 g drojdie proaspata (aprox jumatate de cub)
- 100 ml iaurt 
- 1 ou 
- un praf de sare 
- 1 lingurita zahar
- 100 ml apa calduta 

Umplutura: 
- 200 g smantana
- 200 g sunca praga 
- 200 g cascaval


Preparare: 

Dizolvati drojdia in 100 ml apa calduta si lasati sa stea cam 10 minute. Separat, cerneti faina intr-un castron, adaugati zaharul, sarea, oul si iaurtul la temperatura camerei. Adaugati si drojdia si framantati pana obtineti un aluat elastic si omogen. Daca e nevoie mai adaugati putina faina. 
Lasati aluatul sa creasca la loc ferit de curenti de aer timp de aproximativ o ora. Cand a crescut impartiti aluatul in doua bucati egale si intindeti doua cercuri cat mai subtiri. Asezati pe  fiecare, in mijloc 100 g smantana, apoi 100 g sunca taiata cubulete si 100 g cascaval ras. Inchideti marginile, aducandu-le spre centru. Mai lasati-le sa creasca cam 20 minute.


Ungeti cu un ou batut si coaceti la cuptorul preincalzit la 200 grade cam 25-30 minute. Supravegheati coacerea. Este la fel de buna si calduta si rece a doua zi.


Daca va plac retetele mele nu uitati sa dati like paginii de Facebook pentru a fi la curent cu noutatile si postarile de pe blog. 

Bon appetit!

4 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Instagram