Clatita cu mere la cuptor - Din bucatarie, cu pasiune

vineri, 18 octombrie 2013

Clatita cu mere la cuptor

Un desert rapid, cu arome de toamna : mere si scortisoara. Se face in doi timpi si trei miscari, va umple casa de miresme imbietoare si va satisface pofta de dulce. Asa ca nu stati pe ganduri si incercati reteta!



Ingrediente: 
- 50 g unt 
- 4 mere
- 4 linguri zahar 
- 1 lingurita scortisoara 
- 3 oua mari 
- 125 ml lapte 
- 4 linguri faina 
- 1/4 lingurita praf de copt 
- zahar pudra 


Preparare

Curatati merele de coaja si taiati-le in sferturi. Amestecati zaharul cu scortisoara. Luati cam jumatate din amestec si puneti peste mere. Intr-o tigaie puneti untul la incins si caramelizati merele pana se inmoaie si devin aurii. Cand sunt gata asezati-le intr-o tava ce merge la cuptor, sau daca tigaia are coada metalica le puteti lasa chiar in ea. Separat, amestecati ouale cu laptele, zaharul si scortisoara ramasa, faina si praful de copt. Omogenizati bine si turnati amestecul peste merele caramelizate. Dati la cuptor, la foc mic, timp de 15-20 minute pana cand este gata. Serviti pudrata cu zahar.

Daca va plac retetele mele nu uitati sa dati like paginii de Facebook pentru a fi la curent cu noutatile si postarile de pe blog.

Bon appetit!

4 comentarii:

  1. Ma cam bate gandul sa adaptez putin reteta, si anume sa dublez cantitatile :) :)

    RăspundețiȘtergere
  2. ce bine arata si de sezon, imi place mult combinatia, am sa incerc...!

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna! a sosit timpul ca Adnia's blog sa treaca la un nou nivel, sa primeasca un nume si o casuta noua, care va sta la dispozitie incepand de azi! Asadar, va invit cu emotii sa treceti pragul Retetelor mele dragi, pe care le gasiti de acum aici: http://www.retetelemeledragi.com/
    De asemenea, daca ma urmaresti le blogroll, te rog din suflet sa modifici (din nou, cu toate scuzele de rigoare) linkul din blogrollul tau!

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce mult imi place. Cred ca o sa pun si eu reteta in practica. Pup!

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Instagram