Tagliatelle cu sos cremos de ciuperci - Din bucatarie, cu pasiune

luni, 21 octombrie 2013

Tagliatelle cu sos cremos de ciuperci

Imi plac ciupercile foarte tare (mai ales daca sunt proaspete) iar in combinatia de fata sunt absolut senzationale. Sosul cremos impreuna cu aroma inconfundabila a ciupercilor, cu un pic de iz de usturoi si verdeta proaspata va vor cuceri in mod sigur. Pastele sunt cireasa de pe tort, care aduc tusa finala in aceasta reteta savuroasa.



Ingrediente : 
- 350 g paste tagliatelle
- 350 g ciuperci champignon proaspete
- 3-4 linguri ulei de masline
- 1 ceapa medie
- 4 catei de usturoi
- 200 ml smantana pentru gatit
- sare, piper
- patrunjel verde

Preparare

Fierbeti pastele al dente, scurgeti-le si clatiti-le cu apa rece.  Cat se fierb pastele pregatiti sosul. Puneti uleiul la incins intr-o tigaie si adaugati ceapa si usturoiul, tocate marunt. Lasati cat sa devina aurii si adaugati ciupercile curatate si taiate bucatele. Acoperiti cu un capac si lasati sa fiarba inabusit pana se inmoaie ciupercile. 
Dati deoparte si adaugati in suvoi subtire smantana amestecand continuu sa se omogenizeze. Potriviti de sare si piper si mai dati inapoi la foc mic cateva clocote, cam 1-2 minute. 
Amestecati cu pastele si presarati patrunjel proaspat tocat. Serviti calde, eventual tineti farfuriile de servit la cald.





Daca va plac retetele mele nu uitati sa dati like paginii de Facebook pentru a fi la curent cu noutatile si postarile de pe blog.

Bon appetit!

3 comentarii:

  1. Cum ar zice puiul meu: "PASGHETE!" asa se numesc toate pastele in opinia lui :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce frumos arata! Imi place mult prezentarea dar si preparatul;)

    RăspundețiȘtergere
  3. Simplu și rapid,mulțumesc pentru reteta!

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Instagram