Buchteln (chifle pufoase cu gem) - Din bucatarie, cu pasiune

vineri, 29 noiembrie 2013

Buchteln (chifle pufoase cu gem)

Buchteln (sau buchty) sunt niste chifle pufoase si dulci, de provenienta austriaca, umplute de obicei cu gem, insa puteti varia cu mac, nuca sau ciocolata. De obicei se servesc calde cu sos de vanilie. Eu am sarit partea cu sosul si le-am servit alaturi de un pahar cu cu lapte.

Ingrediente : 

- 250 ml lapte cald
- 25 g drojdie proaspata 
- 100 g zahar 
- 500 g faina
- 1 ou 
- 75 g unt
- 1 pachet zahar vanilat
- coaja de la o lamaie

Pentru umplut:
- cateva linguri de gem

Pentru uns: 
-25 g unt
-50 ml lapte

Preparare

Cerneti faina intr-un castron. Dizolvati drojdia proaspata in 250 ml lapte cald. Adaugati o lingura de faina si lasati sa creasca timp de 15 minute la loc cald. Turnati amestecul de drojdie peste faina, adaugati oul, zaharul, untul topit caldut, coaja de lamaie, zaharul vanilat. Framantati cam 15 minute pana obtineti un aluat elastic si omogen. Acoperiti si lasati sa creasca timp de 45 minute la loc cald ferit de curenti de aer. 
Cand a crescut impartiti aluatul in 15 bucati aproximativ egale. Aplatizati si asezati pe fiecare cate o lingurita de gem apoi inchideti cu umplutura inauntru.



Asezati-le cu "lipitura"in jos intr-o tava tapetata cu hartie de copt si mai lasati-le sa creasca inca 30 minute. Dizolvati restul de 25 g unt in laptele ramas (50 ml). Amestecul trebuie sa fie caldut, nici rece, nici fierbinte. Ungeti chiflele cu amesteul de lapte si unt. Chiar daca vi se pare mult, turnati-l pe tot in tava. 
Coaceti la cuptorul preincalzit la 180 grade C timp de aproximativ 30 minute. Scoateti, pudrati cu zahar si serviti.





Bon appetit!

6 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Instagram