Prajitura desteapta - Din bucatarie, cu pasiune

luni, 2 decembrie 2013

Prajitura desteapta

Prajitura aceasta magica vine alaturi de o noua provocare in blogosfera romaneasca. Provocarea Vitual Hug este inca bebelus, are doar o luna dar eu sper sa se faca mare. Ideea a pornit de la Cristina, o fata cu suflet generos, care a dorit sa arate ca putem fi buni, neconditionat, si putem face surprize placute altora, mai ales acum in prag de sarbatoare. Luna de luna trebuie sa ne amintim de un blog drag, sa bucuram persoana din spatele blogului, sa-i oferim un "virtual hug". 
Imbratisarea mea virtuala din aceasta luna o ofer Stefaniei cu al sau blog Stefy Harnicutza. Pe Stefania am descoperit-o acum cateva luni cu ocazia altei provocari culinare. Atunci am poposit prima data pe site-ul ei cu multe retete frumoase si delicioase. Sunt multe fete (si nu numai) vrednice foc in blogosfera noastra insa Stefaniei vreau sa-i multumesc pentru reteta de gogosi, reteta care se afla in topul celor mai vizualizate de pe blogul meu. Datorita tie Stefy draga ! 
Iar astazi vreau sa va surprind cu o alta reteta pe care am vazut-o la harnicuta Stefy - prajitura desteapta, inteligenta sau magica. Oricum i-ai spune ramane aceasi prajitura usor de facut si care in timpul coacerii se separa in straturi delicioase, cremoase si pufoase. 

 
Ingrediente

- 7 oua 
- 1 l lapte 
- 250 g zahar 
- 135 g unt moale
- 12 linguri faina 
- 2 pach. zahar vanilat

Preparare
 
Separati albusurile de galbenusuri si bateti albusurile spuma impreuna cu 100 g zahar.  Separat frecati untul spuma impreuna cu restul de zahar. Incorporati mixand in continuare, unul cate unul galbenusurile. Dupa aceea, adaugati faina, laptele si vanilia omogenizand compozitia. La final adaugati albusurile spuma cu ajutorul unei spatule sau linguri. 
Turnati amestecul intr-o tava de aproximativ  25x30 cm tapetata cu hartie de copt. Coaceti timp de 50 minute la cuptorul preincalzit la 170 grade C. Lasati sa se raceasca complet in tava, apoi puteti taia prajitura. Nu o taiati inainte sa se raceasca complet, eventual puteti da si la frigider inainte de a o taia. Daca doriti puteti sa o pudrati cu zahar.

 
Bon appetit!

11 comentarii:

  1. imbratisarea a ajuns la mine..si tocmai cand aveam mai mare nevoie de ea!!! ms mihaela!!!
    ma bucur ca ai gasit la mine, ceva pe gustul tau!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Am facut-o de curand si e intr-adevar ...desteapta:)

    RăspundețiȘtergere
  3. Imi place mult prajitura asta, se face usor si iese nemaipomenit de buna si aspectuoasa. Nu degeaba i se spune desteapta :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Este si desteapta si inteligenta si magica ... dar papilele mele nu sunt incantate , fie-mi iertata parerea :( , iar pe blogul Mihaelei si al lui Stefy , am gasit o infinitate de alte prajituri colosale (gustului meu :))

    RăspundețiȘtergere
  5. Am citit de cateva ori reteta ca sa inteleg care e secretul :) Curata magie, domnule!

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Instagram