Orez cu lapte, ciocolata si aroma de portocale - Din bucatarie, cu pasiune

vineri, 3 ianuarie 2014

Orez cu lapte, ciocolata si aroma de portocale

Cui nu-i place orezul cu lapte? Probabil sunt destui, insa acesta e deosebit: are ciocolata, este cremos si un usor parfum de portocale. A fost minunat la micul dejun si cred ca asezat frumos in cupe ar fi un desert usor de facut si bun pentru zilele " in graba".


Ingrediente:

- 250 g orez cu bobul rotund
- 1 litru lapte 
- 150 ml  frisca lichida 
- coaja rasa de la o portocala 
- 100 g zahar 
- 50 g ciocolata min 55% cacao
- 3 linguri cacao 


Preparare

Puneti laptele, frisca lichida si coaja de portocala intr-o craticioara la fiert la foc mic. Cand incepe sa fiarba adaugati orezul spalat si zaharul. Fierbeti aproximativ 30 minute la foc mic, amestecand des sa nu se lipeasca, pana ce este absorbit aproape tot lichidul. Incorporati ciocolata rupa bucatele si cacaua. Amestecati pana ce ciocolata se topeste. 

Decorati cu ciocolata si coaja de portocala. Serviti cald sau rece, dupa cum va place. 





Bon appetit!

3 comentarii:

  1. Nu sunt deloc amatoare,dar din asta as manca negresit!

    RăspundețiȘtergere
  2. La multi ani 2014! Iti doresc un an nou plin cu bucurii, sanatate si impliniri pe toate planurile!

    RăspundețiȘtergere
  3. Cred ca cel mai bun preparat e cel pe care intai il mananci cu ochii! Iar imaginea acestuia ma face sa-mi ploua in gura!!! Good job, girl!

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Instagram