Tarta cu iaurt - Din bucatarie, cu pasiune

miercuri, 26 februarie 2014

Tarta cu iaurt

Mi-a placut tarta aceasta de prima data cand am vazut-o la Diana. Si am incercat-o sa vad cum iese. Nu a fost sa fie atunci, nu mi s-a inchegat compozitia, era o chestie moale, nu avea nici in clin nici in maneca cu ce ar fi trebuit. Cred ca iaurtul era subtire si nu am lasat-o suficient la cuptor.

Ceea ce trebuie sa intelegeti voi este ca se poate intampla ca o reteta "perfecta" la altcineva sa nu iasa. Nu disperati, vedeti unde ati gresit si perseverati!

A doua oara am dat peste reteta la Ioana cu ocazia Provocarii secrete. Si am zis ca de data asta trebuie sa fie cu noroc. Si ce noroc a dat peste mine!. O tarta fina si aromata, o combinatie de umplutura cremoasa si foi crocante, o nebunie!
Parada retetelor "in secret" este organizata luna aceasta la  Paula (Enjoy Dessert) pe blog.



Ingrediente

- un pachet foi de placinta (phyllo/yufka)
- 700 g iaurt gras 10% (grecesc)
- 4 oua 
- coaja rasa de la o portocala (sau lamaie)
- 100 g zahar 
- 100 g unt topit 

Preparare

Daca folositi foi de placinta congelate dezghetati-le in prealabil. Pregatiti o tava rotunda cu diametrul de 24 - 26 cm si ungeti-o cu unt. Pentru umplutura separam mai intai albusurile de galbenusuri. Albusturile le batem spuma cu zaharul. Galbenusurile le amestecam cu coaja de portocala si iaurtul, iar la final adaugam si albusurile batute. Cu grija sa nu se lase compozitia, da?

Pornim cuptorul la 180 grade C si ne apucam de asamblat tarta. In forma asezam 2-3 foi de placinta, le ungem cu unt si punem cateva linguri din compozitie. Foile vor atarna pe marginea formei ca niste volanase, nu e nici o problema asa si trebuie, le aducem in tava la sfarsit, ca o paturica deasupra. Ce imaginatie am la ora asta :)))).

Continuam sa alternam foile de placinta unse cu unt si umplutura de iaurt pana terminam. La sfarsit aducem marginile la foi spre centru si ungem cu untul topit

Dam la cuptor timp de 35-40 minute pana devine aurie. Raciti complet inainte sa o taiati. Eu chiar am dat-o la frigider cateva ore. Serviti cu pofta!








Bon appetit!

4 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Instagram