Chec cu banane / Banana bread - Din bucatarie, cu pasiune

vineri, 21 martie 2014

Chec cu banane / Banana bread

Daca se intampla sa va ramana uitate printr-un cos banane mai coapte, iata reteta perfecta pentru acestea. "Banana bread" este o reteta americana, echivalentul a ceea ce noi am zice chec cu banane. Insa nu va imaginati un pandispan. Nu, este un chec dens, cu aroma pregnanta de banane, genul acela de desert care umple casa de miresme cat e la cuptor. Singurul lucru de care imi pare rau este ca nu l-am incercat mai devreme. Clar este genul meu de chec :) Merge extraordinar langa cafea, sau in pachetel la scoala sau la servici.


Ingrediente
 
- 120 g unt la temperatura camerei
- 200 g zahar
- 3 oua 
- 3-4 banane bine coapte 
- 1 lingurita esenta vanilie 
- 1 lingurita praf de copt 
- un praf de sare
- 50 ml lapte
- 200 g faina 


Preparare

Preincalziti cuptorul la 180 grade C. 

Intr-un castron bateti untul suma cu zaharul cateva minute. Incorporati unul cate unul ouale amestecand bine dupa fiecare.

Separat amestecati faina cu sarea si praful de copt. Adaugati amestecul peste crema de unt si amestecati cu o spatula sau lingura. Curatati bananele si pasati-le bine cu o furculita. Adaugati piureul de banane, impreuna cu vanilia si laptele si omogenizati bine compozitia. 

Turnati intr-o forma de chec, tapetata cu hartie de copt sau unsa cu unt si coaceti timp de aproximativ 50-60 minute, pana trece testul cu scobitoarea. Timpul de coacere poate sa difere in functie de cuptor sau dimensiunea formei. 

Scoateti si raciti 10 minute in tava, apoi rasturnati si raciti complet inainte sa serviti.







Bon appetit!








3 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Instagram