Pancakes cu suc de portocale - Din bucatarie, cu pasiune

duminică, 2 martie 2014

Pancakes cu suc de portocale

Clatitele cu portocale sunt usoare, pufoase si atat de delicioase ! Uite un motiv sa luati micul dejun, voi cei care poate (ca si mine :)) sariti peste "cea mai importanta masa a zilei. 
Reteta de pancakes cu suc de portocale face parte din seria Bucatar Curajos si a fost propusa de Iuliana de la Bucate Aromate.



Ingrediente

- 200 ml suc de portocale 
- 100 ml lapte
- 50 g unt topit 
- 2 oua  
- coaja rasa de la o portocala 
- 4 linguri zahar 
- 1 lingurita praf de copt 
- 200 g faina 


Preparare

Stoarceti portocalele si puneti zeama impreuna cu laptele, ouale usor batute si untul topit si racit intr-un vas. Separat amestecati ingredientele uscate: faina, praful de copt, zaharul si coaja de portocala. Incorporati ingredientele lichide in cele uscate si omogenizati compozitia.  Lasati aluatul de clatite sa se odihneasca timp de 10 minute. 

Puneti o tigaie neaderenta la foc mic spre mediu. Ungeti-o cu putin unt sau ulei si turnati cu polonicul din compozitia de clatite. Cand s-au zvantat si apar bule la suprafata intoarceti-le pe partea cealalta. Scoateti si asezati pe un platou. La fel procedati pana terminati tot aluatul. Serviti pudrate cu zahar sau cu miere, sos de ciocolata, dulceturi sau felii de portocola. 


Bon appetit!

2 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Instagram